Zeebaarzen een verslavend spelletje!!!

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets hebben geschreven op het blog. De afgelopen maanden was het ook erg druk met de shop, zeebaars-weekend, verkoop huis en voorbereiding om te verhuizen naar een grotere shop komende maand en ook nog een verhuizing privé naar onze nieuwbouwwoning. En dan alle uurtjes die we achter de vice doorbrachten voor het binden van de klant bestellingen voor het zeebaars vissen. In de tussen tijd er wel al even lekker op uit geweest met de kids en vrouw, gewoon lekker in eigen land genoten van de tropische temperaturen aan de Nederlandse kust.

Heerlijk even vakantie gevierd in eigen land!!!

En de uurtjes die ik dan nog over had werden besteed aan het zeebaars-vissen in de Europoort. Het zeebaarsen is voor mij toch wel de nummer 1 visserij voor de maanden juni tot en met september. En vergeet ook zeker de maand oktober niet. Al hoe wel dan de snoekkoorts dan vaak weer toe slaat, toch zijn er al plannen met Kelvin gemaakt om ook de maand oktober grotendeels te besteden aan de zeebaarsvisserij.

De zeebaars visserij begon moeizaam dit jaar!!! Maar als je ze dan vind is de voldoening altijd erg groot ook met dit formaat zeebaarzen.

In eind mei begin juni kwam de zeebaarsvisserij langzaam op gang door de koude wintermaanden, maar de zeebaars eenmaal gevonden ving je ook meerdere vissen in een sessie. Met als top een sessie met Erik vanuit de bellyboat met meer dan 40 zeebaarzen in slechts 5 uur ronddobberen. Het aantal bellyboat stekken is echter beperkt en ik raad aan dit alleen te doen als je echt wel al wat bellyboat ervaring hebt en in goede fysieke doen bent. Zelf gebruik ik tegenwoordig voor deze visserij het nieuwe FloatPlus Pro systeem en echt dit is een verademing voor deze visserij.

42 stuks tijdens de eerste bellyboat sessie en verschillende double hook ups!!!!

Ook vanuit de bellyboat lopen er geregeld mooie zeebaarzen tussendoor!!!

Één van onze best vangende streamers. De Sybai Saltwater Flash Hair Light Gray van een centimeter of 8!!!

Later in de maand juni en begin juli was er ook prima een visje te vangen op de meeste kantstekken. Alleen waren de vangsten op sommige stekken beduidend minder als vorig jaar en andere stekken die vorig jaar minder productief waren, waren nu juist erg goed. Wij wisten de meeste vissen die weken in het toch redelijk troebele water wat we op dat moment hadden voornamelijk te vangen op een flinke zwarte EP streamer. Ok werd er op deze streamer nog een prachtige zeebaars van 75cm gefopt. Een week later haakte ik op hetzelfde stuk water vlak voor de kant een zeebaars welke ik gewoon niet kon houden op me #8, Rowan die naast me stond stond met open mond te kijken wat er gebeurde. Hij was echt verbaasd van de kracht van deze vis, maar haak je een flinke zeebars het enige wat je moet doen is blokken die vis. En meestal gaat dit wel goed met de 70 plussers welke ik tot nu toe heb gehaakt, maar deze vis was gewoon van en een ander kaliber. Ik mhad gewoon niks in te brengen, binnen 10 seconden wiste deze vis het talud te bereiken en een oester was genoeg om me verslagen achter te laten. Sindsdien ga ik dus ook alleen nog maar met me #9 op pad.

Met dit formaat zeebaars moet je met je #8 echt alle zeilen bijzetten!!! 75cm of bass power.

De zeebaarsvisserij is geen dag hetzelfde, dus probeer flexibel te zijn in je stekkeuze. De stek waar je op donderdag goed vangt kan op zaterdag geen enkele aanbeet opleveren. Ook de manier van vissen waar je de zeebaars mee vangt is elke keer weer anders. Soms moet het huist diep en langzaam en andere dagen kan je wat sneller en hoger vissen en komen ze de streamer gewoon halen. Denk zelf ook dat dit één van de aspecten is die het zeebaarsvissen zo leuk maakt.

Verschillende stekken leveren mooie vissen op!!!

Diana met haar beloning tijdens het Pass Me The Salt weekend. Op maandag nog alleen met Diana op pad en ook zei heeft toen een aantal mooie zeebaarzen kunnen vangen. En wat is het toch leuk om andere vissers op weg te helpen in deze zeer verslavende visserij.

Guillaume heeft er een nieuwe verslaving bij!!!

Jan met zijn eerste zeebaars!!!

De laatste weken is de visserij overdag erg taai, denk zelf toch wel dat dit te maken heeft met de extreme warmte en vele zonuren. Het water is ondertussen op de meeste plekken weer lekker helder, en je merkt dat de zeebaars toch in de late avond, nacht en vroege ochtend het meest actief is. Kelvin en ik zijn dan ook de laatste weken alleen nog maar in de avond en nacht op pad geweest. En ook dan blijft het soms zoeken naar een productieve stek.

De nummer 1 streamer voor de nachtvisserij de Sybai Saltwater Flash Hair Bright Green!!!

Beauty voor Kelvin in de nachtelijke uurtjes!!! Wat een gave visserij is dat toch.

Ook in de nachtelijke uurtjes een bellyboat sessie gedaan. En met in totaal 28 zeebaarzen mochten we zeker niet klagen!!! ( P.S. doe dit niet alleen en zeker niet als je geen geoefende bellyboater bent)

De beloning!!!

Slaap te kort???

Het kaarsje ging uit op de terugreis!!!

Meeste bizarre was toch wel de afgelopen vrijdagnacht. We begonnen met  afgaand water en op de stek waar we begonnen stonden we op de eerste richel stenen nog tot ons knieën in het water. Echter wat we toen mee maakte had ik nog niet eerder gezien. Gewoon meerdere zeebaarzen die met regelmaat tussen de stenen en wier door zwommen en actief op zoek waren naar krabben en zelfs af en toe achter een kleine aasvis aanzaten. Maar wat we ook aan onze leader hingen van kleine tot grote streamer en krab en garnaal, echt helemaal niks kon ze over de streep halen. Het was trouwens wel gaaf om gewoon meerdere zeebaarzen op soms nog geen 50cm van je benen actief tussen het wier te zien. En er zaten een aantal echt mooie exemplaren bij. Enige voordeel is dat we nu zeker weten dat ze hier dus ook rond zwemmen!!! Aan het eind van de nacht hebben we voor ons nog een nieuwe stek geprobeerd waar het water juist iets troebeler was en we eigenlijk geen enkele activiteit konden waarnemen, echter op deze stek wisten met traag geviste streamers van Sybai Saltwater Flash Hair Bright Green op een 2/0 haak nog 11 zeebaarzen te foppen waaronder ook nog een paar mooie.

Nieuwe plannen zijn alweer gesmeed voor komende weken en hopen als het weer eind van de week een beetje omslaat dat voor de vissers die alleen overdag gaan de zeebaarzen ook overdag weer een beetje loskomen.

Tot laters en tight lines…..

Marc