Wat een sessie!!!

Deze stond al een tijdje in de planning maar door het langdurige hoge water van de afgelopen weken werd de baars sessie elke keer uitgesteld. Want het baarsvissen met vlieg blijft voor mij toch het leukste vanaf de kant.

Gisteravond belde Kelvin op of ik nog zin had om te vissen en zo ja waarop. Mijn antwoord voor snel en met 2 woorden JA BAARS!!!! De date was snel gemaakt zo, Kelvin zo mijn kant opkomen zodat we met 1 auto richting het water konden. Altijd een stuk gezelliger onderweg met z’n tweetjes, dan begint de voorpret al onderweg naar het water toe.

Bij de eerste stek aangekomen bleek dat de waterstand inderdaad prima was om het gekozen water te bevissen echter door het vele water wat er had gestaan was het water erg bruin. Dan maar vlug door naar stek. Daar aangekomen zag het water er goed uit en de meeste stukken waren ook weer prima wadend te bevissen. Echter op dit water werkte de baars totaal niet mee.

Dan maar naar stek drie toe. En bij de eerste worp van Kelvin bleek meteen dat we de juiste keuze hadden gemaakt. HANGEN!!! hoorde ik naaste en na een mooie korte dril lag er een plaatje van een baars in het net. Snel even wegen, meten en wat plaatjes schieten en weer door.. oh ja Kelvin zijn eerste baars van 2018 was 47cm en 1,6KG

 

De eerste was voor Kelvin. Met 47cm en 1,6KG een pracht exemplaar!!

Schilderijen zijn het gewoon!!!

En nog geen 10 minuten was het weer raak voor Kelvin wederom een plaatje van een baars van 45cm maar dit keer nog net iets zwaarder als de eerste met 1,7KG. Wat zijn die winter baarzen ook knappe verschijnen!!!

Weer een dikke unit voor Kelvin. 1,7KG zwaar bij “slechts” 45cm.

Hierna was het een tijdje ploeteren met de wind die flink op kwam zetten en een paar fikse hagelbuien die we over ons heen kregen. En er ging een dik uur overheen eer dat de volgende baars zich melde. Ik kreeg tijdens het binnen strippen een vaag tikje en eerst leek het of ik vastzat maar het tikje bleek toch een baars te zijn. Want als er iets gaat zwemmen aan de andere kant van de lijn moet het wel een vis zijn. Na een mooie dril kon ik me net onder een mooie dikke oude krijger schuiven. Na het meten en wegen bleek deze oude krijger 47cm lang en 1,7KG zwaar te zijn. Ook ik was van de nul af. Wat een heerlijk gevoel is die eerste vis toch altijd.

 

Altijd fijn de eerste!!! Een prachtig oude krijger van de rivier.

Na nog een poosje hetzelfde talud afgevist te hebben en geen enkele aanbeet meer gekregen te hebben besloten we om nog een stukje verder op hetzelfde water een stek te proberen. Hier aangekomen bleek het talud hier erg flauw af te lopen. Maar dit bleek na worp 3 voor de baars geen reden om hier niet rond te hangen. Helaas loste deze baars vlak voor de kant. Maar ook dat hoort bij het spelletje wat vissen heet. Na een aantal worpen kreeg ik een herkansing met een mooie aanbeet maar ook deze bleef helaas niet hangen. Kort hierna had Kelvin een baars die zijn streamer tot onder zijn hengeltop volgde maar bijten deed deze baars niet. We wisten nu in ieder geval dat ze hier rondhingen. Ik besloot dan ook om mijn streamer te wisselen. Ik koos nu voor een langzaam zinkende streamer gebonden met de EP Sculpt A Fly Fiber zodat ik deze ook iets trager kon vissen over dit flauw aflopende talud. Dit bleek na 3 worpen een goede keuze. Bij het binnen strippen van de streamer werd deze vlak onder de hengeltop bruut gegrepen na wat later bleek een hele mooie oude krijger van 50,5cm en 2,1KG zwaar. Onze dag kon niet meer stuk.

Wederom een mooie oude strijder. Kijk naar die versleten staart!!!

50,5cm en 2,1KG!!!

Hierna hebben we de stek nog even snel uitgevist en wisten we nog een mooie 44cm baars te pakken welke in top conditie was. Niet extreem dik maar prachtig getekend. Dit was echt weer een heerlijke sessie voor in de boeken. En zo zie je ook maar weer. Is het op je eerste of tweede stek niks, je derde stek kan zomaar je dag veranderen in een topdag. Ook met het baars vissen is het soms belangrijk om snel te schakelen als het op je eerst gekozen stek niks is of als het water er niet bij ligt zoals je had gehoopt. maak altijd voor je zelf een planning of dit nou voor het baarzen, snoeken of zeebaarzen. Probeer altijd van te voren meerdere stekken uit te kiezen die je kan bevissen. Als je dit doet wordt je vaak beloont met mooie resultaten.

Het toetje van wederom een pracht sessie met me maatje!!!

Nu aankomende week voorbereiden voor het Smartlures Bauer Predator Weekend op Maurik. Hopelijk kunnen we de deelnemers ook laten genieten van hun eerste dikke winter baarzen…

Tot laters weer…

Marc

p.s. Check ook nog even de shop want er zijn weer wat nieuwe producten toegevoegd. Zoals de nieuwe Smartlures Fibers Baitfish in 30 kleuren. De nieuwe Smartlures Fibers Baitfish zij  iets zachter als de normale EP Fibers. Perfect voor het binden van je snoek, baars, snoekbaars en zeebaars streamers. Dit jaar zullen er nog meer fibers onder het Smartlures label aan de shop toegevoegd worden.