Mijn naam is Calvin Coolen, 22 jaar en fanatiek vliegvisser voor alle soorten roofvis.

Vanaf mijn elfde ben ik begonnen met vliegvissen. Toen ik na cursussen en veel oefenen het werpen onder de knie had ben ik begonnen op het Oostvoornse meer, vaak maar één a twee keer per maand. Absoluut geen makkelijk water maar des te groter was de beloning.

Door de jaren heen en veel mooie forellen later werd de drang om te vissen op andere soorten steeds groter. Zo ben ik sinds mijn 16de begonnen met het vissen op Zeebaars, Snoek en Baars met de vlieg. De aanbeet, de dril en de manier van vissen op roofvis had mij gelijk te pakken. De switch van kleine vliegjes (stokjes, nymphjes en droge vliegen) naar streamers werd steeds interessanter.

Als ik niet aan het vissen ben zit ik vaak achter de vise. Zo maak ik veel snoek streamers, op de haak gebonden maar ook op tubes. Op zeebaars vis ik het liefst met garnalen. Onderstaand twee foto’s van mijn favoriete tubefly en garnaal.

Na het behalen van mijn rijbewijs in 2017 werd het vissen alleen maar meer. Van één a twee  keer per maand werd dit al gauw twee a drie keer per week. Vaak was het op en neer rijden samen met mijn vader of alleen. Sinds mijn rijbewijs kan ik me geen week meer herinneren dat ik niet aan de waterkant stond, maar ik ben niet verslaafd ?. Oude liefde slijt niet en vaak ben ik nog steeds te vinden op het Oostvoornse meer. Mijn doel voor de aankomende jaren is om meerdere trips te maken richting de Cariben en stromende rivieren.

Als je benieuwd ben naar mijn recente visdagen en trips, of gewoon wat wil vragen twijfel dan niet en stuur mij een bericht op mijn Instagram of mijn facebook account.

Tight lines en tot aan de waterkant!

Volg Calvin op Facebook en Instagram