Smartlures Seabass Weekend “Pass Me The Salt” 2020

Eindelijk zijn er weer mogelijkheden om een weekendje weg te organiseren. En ook Smartlures zal tijdens het weekend rekening houden met de huidige regels rond het corona virus.

Hierbij dan ook de aankondig voor het Smartlures Seabass “Pass Me The Salt” Weekend van 11-9-2020 t/m 13-9-2020!!!

De eerste zeebaars voor Diana tijdens een van de zeebaars weekenden.

De laatste tijd kreeg ik al veel vragen of er dit jaar weer een editie zou komen van het Smartlures.nl Seabass Weekend “Pass Me The Salt” . Lange tijd was het helaas niet mogelijk om iets voor een groep te organiseren. Maar nu met de huidige regels kunnen we weer een weekend plannen om met een leuke groep vliegvissers een lang weekend vriend zeebaars te belagen.

Dit jaar zal het weekend plaats vinden in september van 11-9 t/m 13-9. September en oktober zijn twee top maanden voor het zeebaarzen. De baarzen zijn zich alweer lekker aan het volvreten voor de winter.

F
De nachten kunnen zeer productief zijn.

De planning is om vanaf vrijdagmiddag 11-9-2020 tot 13-9-2020 eind van middag met een groep enthousiaste vliegvissers achter de zeebaars aan te gaan. Aankomst vrijdagmiddag ergens tussen 12 en 17 uur en zondag gaan we rond een uurtje of 17 weer richting huis. Willen mensen eerder komen geen enkel probleem en eerder of later weg op zondag is geen enkel probleem. Zijn er deelnemers die graag iets langer blijven van vrijdag t/m maandag  kan dit ook. Geef dit even aan in je mail. Het bedrag voor deelname is dan € 40,- hoger. Ook dan wordt er zondagavond voor eten gezorgd en maandagmorgen voor een ontbijt en lunchpakket.

Locatie wordt zsm bekend gemaakt!!!

Having fun together

We zullen er dit jaar voor zorgen dat in elk huisje voldoende producten aanwezig zijn voor een goed ontbijt en ook om een lunchpakket te maken. Zo kan ieder voor zich bepalen hoe laat ie gaat vissen, en hebben we in de huisjes ook minder problemen om afstand te houden. Het eten in de avond doen we lekker buiten met de groep. Mocht het regen kunnen we altijd in kleinere groepjes binnen eten. Op vrijdagavond halen we lekker Chinees bij het Chinese Restaurant in Oostvoorne. En neem van ons aan deze is echt goed. Op zaterdagavond organiseren we een barbecue  voor de groep, ondertussen voor een aantal de bekende vers gemaakte spareribs door Marc. Voor in de avond zorg enkel voor je eigen alcoholische versnaperingen en eventueel wat lekkers voor in de avond.

Ook vanuit de bellyboat lopen er geregeld mooie zeebaarzen tussendoor!!!

Wil je dit jaar mee met het Smartlures zeebaars weekend “Pass Me The Salt” weekend wees er dan snel bij. De kosten voor het weekend zijn € 199,- p.p voor 2 overnachtingen incl. bedlinnen,  ontbijt, lunchpakket en avondeten..

Dit jaar is het weekendje er ook weer eentje van vissers onder elkaar, maar om de spanning iets te vergroten zullen we dit jaar 3 prijzen beschikbaar stellen voor de 3 grootste zeebaarzen welke dat weekend gevangen worden. De groots gevangen zeebaarzen tellen alleen van vrijdagmiddag 13 uur tot zondagmiddag 16 uur, om 17 uur worden jullie weer terug verwacht voor de prijs uitreiking bij de huisjes.

Ok 70plus zeebaarzen zijn er in de Europoort te vangen

Verder is het gewoon  een weekend hardcore vissen en in de avond onder een genot van een lekkere versnapering hopelijk paar mooie vis verhalen vertellen.

Het weekend is ook zeker geschikt voor vissers met weinig tot geen ervaring. Het juist de bedoeling om elkaar verder te helpen in deze prachtige visserij. Alle deelnemers zullen worden voorzien van de nodige informatie over de zeebaars visserij in het mooie Europoort gebied.

Wat heb je nodig:

 • Hengel in de klasse #8 of #9 ( #10 kan maar vind dit zelf een beetje overkill, met een goede #8 of #9 kan je een 70+ prima blokken). Liefst 2 hengels zodat je makkelijk kan switchen met je lijnen en je hebt zo altijd een backup bij je.
 • Reel met een gesloten slip-systeem, het zoute water is anders echt funest voor je materiaal. ( In de avond zeker even je spullen onder de douche afspoelen)
 • Lijnen, vis zelf veel met de Forty Plus Sniper Inter/Sink3 en de Forty Plus Sniper Intermediate. Sinds een jaartje is de Cortland Compact Intermediat met Clear tip één van de favorieten lijnen voor de heldere delen van de Europoort.
 • Streamers, we vissen zelf veel met de streamer van de EP Sculpt A Fly fibers, is het water erg helder en ook nog eens zonnig weer dan gaat de voorkeur uit naar bijvoorbeeld een EP streamer zonder flash o.i.d. er in verwerkt. Garnaaltjes en krab imitaties kunnen ook erg effectief zijn. Laatste tijd vissen we ook veel met een zonker streamer gebonden op een Worm Off Set hook
 • Een goed waadpak met waadschoenen of de betere duikschoenen ( gebruik ik zelf nu ook en moet zeggen werken super voor dit werk)
 • Een goed water dichte jas ( er kan weleens een bui regen vallen )
 • Stripping basket mag niet ontbreken
 • Schepnet
 • Stripping guards voor de strip vinger
 • Goede onthaaktang
 • Neem voor de zekerheid wat pleisters mee, een sneetje is snel opgelopen bij het landen van een zeebaars met de blote hand
 • Camera
 • En wat lekkers voor de innerlijke mens

Wil je meer info of wil je je opgeven voor dit weekend stuur dan even een mailtje naar info@smartlures.nl.

If you need more info or if you want to sign up for this weekend please send an email to info@smartlures.nl.