Smartlures.nl organiseert alweer haar 9de Editie van de  Grootwater BellyBoat Dag op 6 Maart 2019.

Deze bellyboat dag is weer eentje welke geschikt is voor iedereen. Exact locatie wordt via de mail bekend gemaakt. We gaan lekker naar het grote water waar echte fraaie dames kunnen worden gevangen, ze kunnen hier echt groot en bagger vet worden. En ondanks de warme periode in Februari is er op het grote water nog geen sprake van paai. Wel zijn op de ondiepere (Rand)meren de snoeken langzaam aan onderweg naar de paaigronden. Nu de migratie routes vinden kan erg productief zijn. Gezien de weersvoorspellingen voor de komende 14 dagen zal de migratie wel enigszins tot stilstand komen.

Een van de mooie snoeken van vorig jaar!!!

Een van de mooie snoeken van een eerdere editie!!!

Ongelimiteerde mogelijkheden, water in overvloed met zoveel opties dat je hier je lol op kan! We zullen de randmeren gaan bezoeken, de wereld voor de vissende vliegvisser op snoek met de bellyboat ligt hier open. En ondanks dat er mooie verhalen over te lezen zijn en nee, niet alleen van ons, staat het bellyboaten op snoek met de vliegenhengel nog steeds in de kinderschoenen! Een klein clubje diehards die er regelmatig op uitgaat. Maar water en stekken in overvloed in dit prachtige landje. En met de streamer kan je op veel wateren nog steeds voor verrassingen zorgen.

Een mooie kasteel gevangen tijdens de Grootwater Bellyboat Dag 2015, zouden ze nu ook al richting paaiplekken migreren.

De insteek is, een leerzame en gezellige dag op groot water!!! In ieder geval gaan wij van een top dag uit, waarbij we vanzelfsprekend hopen op gemotiveerde vliegvissers die wij kennis laten maken met deze visserij. Hierbij worden jullie (verder) op weg geholpen over hoe wij dit spelletje aanpakken. De tegenslagen verwerken en de uitdagingen aangaan, het is er zo prachtig! Vliegvissen met de bellyboat op open water met daarbij de kans op (zeer) groot wild. Gezien de aard van het water welke we gaan bevissen is een goede uitrusting een pré, zoals goede flippers ( absoluut geen kleine), dieptemeter ( echt vereist), en goede warme en waterdichte kleding. Hengel liefst een #10, #9 kan ook en een inter/sink6 lijn of iets wat daar in de buurt komt.

Een mooie snoek voor Thijs.

Echt groot wild van de Randmeren!!!

Het verloop van deze dag, als volgt: rond de klok van 7:00 uur worden jullie verwacht aan het water. De exacte locatie krijgen de deelnemers per mail opgestuurd. Hier worden de deelnemers welkom geheten, waarbij wij zorg zullen dragen voor een bakkie leut en een lekkere koek. Uiterlijk 7:30 uur willen wij met de deelnemers op het water zitten. Dat betekend dat wij u in half uurtje de ins & outs zullen vertellen over hoe, wat en waar.

Het plan dat er op dit moment ligt, is het volgende. Heb voor deze dag twee stekken op het programma. De eerste sessie vissen we tot een uurtje of 11:30 we zullen dan zorg dragen voor een warme lunch. Even de batterij weer opladen voor deel twee van de dag. Na de lunch zullen er “afhankelijk van de vangsten” op stek 1 verder worden gevist op we gaan naar stek 2 toe, dit zal ter plekke worden besloten!

Blanken op groot water kan ook zeker. Hoewel er altijd wel een visje uit komt, maar deze tegenslagen horen ook zeker bij deze visserij..

De deelnemers worden rond 17:30  uur verwacht bij de shop van Smartlures.nl in  Soesterberg , hier zullen we de dag bespreken onder het genot van een warme maaltijd ( in de prijs inbegrepen) welke bij één van de beste Chinese restaurants van Nederland zal worden gehaald.

Jan met zijn nieuwe PR van 115cm, wat een dame!!! Gevangen tijdens de Grootwater Bellyboat Dag van 2017

Materialen:
* bellyboat met de bijbehorende uitrusting;
* vliegenhengel een #10 of minimaal #9, zinklijn 6 of 7 ips lijnen zijn hiervoor zeker aan te raden. Een van onze favorieten is de Airflo 40+ Sniper en de Airflo Elbi Pike Line
* een vispas is voor op de randmeren noodzakelijk, vergeet deze niet mee te nemen!

Deelname en kosten:

Maximaal plaats voor 14 deelnemers, zodat we iedereen indien nog goed van info kunnen voorzien.
Datum en tijd: 9 maart 2019 van 7:00 uur t/m max 19.00 uur.
Prijs: 35,00 euro
Prijs inclusief: deelname, lunch en avondeten
Deelnemen aan de Grootwater Bellyboat Dag  is geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid. Bij zeer slecht weer zal de Grootwater Bellyboat Dag helaas verplaatst moeten worden naar een andere data!!! Maar tot een windkracht 4 a 5 gaan we gewoon het water op.

Opgeven kan per e-mail: info@smartlures.nl. Graag ontvangen wij bij uw aanmelding de NAW gegevens, ook je mobiel nummer.

Team Smartlures.nl