Rügen was top!!! Data volgend jaar staat al vast!!!

Wat hebben we afgelopen weekend genoten in het prachtige visgebied rond het eiland Rügen in Duitsland. Met een internationale groep van 25 man hebben we 4 dagen lang de Bodden rond het eiland Rügen onveilig gemaakt. Het weer en de vangsten waren echt prima te noemen met een totaal van ruim 250 snoeken hebben de meeste van de groep echt leuke aantallen kunnen vangen. En natuurlijk Zilber zit hier ook klein spul bij, maar het wadend vissen op snoek geeft zo een andere dimensie aan je visserij.

Net als zaterdagmiddag. Het was lekker bewolkt en de hele ochtend stond er een mooie bries. Rond het middaguur viel de wind er helemaal uit maar het bleef wel lekker bewolkt. Wat we toen mee maakten was echt top. Soms bij het landen van de streamer op soms nog geen 40cm zag je op een meter of 3 een mooie boeggolf ontstaan van een snoek die een aanval op de streamer deed. Echt zo gaaf om dit in kraakhelder water mee te maken. En op dat soort momenten maakt het niet uit of de snoek 50cm of een meter is. Alleen de aanvallen en aanbeten op die manier geven al zo’n stoot adreline!!!!

En je vist hier alles met een #8 hengel ( #9 of #10 kan ook hoor) alle snoek wordt hier gevangen op kleinere streamers van ongeveer 13 tot max een centimeter of 16. Dan is een hele dag werpen ook geen enkel probleem. Zeker de kleine flashy streamers deden het erg goed. En een groot voordeel van deze streamers is dat ze super licht werpen. Als ze nat zijn zijn ze nog niet zo dik als je pink en in het water geven ze een super mooi profiel en zijn zeer bewegelijk.

En er zijn ook zeker een zeer mooie aantal mooie vissen gevangen de twee grootste van het weekend waren voor Harry met 110cm en een mooie gezonde dame van 106cm voor Erik.

En voor de degene die ook geïnteresseerd zijn om een keer zo’n weekend mee te maken met een groep gelijkgestemden. De data voor 2018 staat alweer vast. Volgend jaar gaan we weer het eerste weekend van November namelijk 2-11-2018 t/m 5-11-2018. De groep zal weer maximaal rond de 25 personen zijn. En echt in Rügen zie je elkaar echt niet terug dan als je zou willen. Het gehele visgebied is bijna zo groot als de provincie Utrecht. Dus ruimte zat voor iedereen al zouden we met 50 man gaan. Echter dat wordt een beetje lastig met het avondeten.

Hier alvast een leuk overzichtje  met wat mooie plaatjes. Er zullen later ook nog twee verslagen volgen van de deelnemers.

Lekker pilsje na een dag vissen!!!

Broodje hamburger gaat er altijd in!!!

Double hook up!!!

Zilver blauw altijd goed daar!!!!

Een mooi getekende 110cm wel wat aan de magere kant!!!

Ok Marc vist zijn visjes te vangen!!!

Pracht snoek voor Erik!!!

En ook de zilver roze was erg goed!!!

En ook in de schemer uurtjes konden we ze nog vangen!!!

Marcel wist maandagmorgen ook nog 5 snoeken te foppen!!!

Veel snoek van dit formaat.

Pracht omgeving.

Michel met een mooie dikkerd.

Ze gingen er vaak vol overheen!!!

Op de weg terug.

Ook voor de roze flashy streamers gingen ze vol overgave!!!

Prachtig getekend!!!

Samen genieten van een pracht vangst.

Erik wist meerdere mooi 90tigers te vangen!!!

Mooie strijders.

Donker wind stil weer, prima voor de vangsten op het ondiepe!!!

Eten genoeg voor het weekend!!!

Een hamburger gaat er altijd wel in!!!

Lekker vuurtje onder het genot van een natje!!!

Een heel karwei!!! Bami Speciaal voor 25 man koken.

Dat gaat er wel in!

Eet Smakelijk!,

Houd de site ook in de gaten voor het weekend in februari met Niklaus Bauer.

Laters weer meer….

Marc

8 Responses to “Rügen was top!!! Data volgend jaar staat al vast!!!”

  1. Wow heren, dat ziet er allemaal goed uit! Mooie omgeving, mooie vangsten. Ik ben redelijk bekend met Rugen, met name het vissersdorpje Schaprode. Ik ben er een paar jaar achtereen geweest voor de zalmvisserij met onze eigen boot. Maar vliegvissen op snoek in de Bodden begint mij nu ook meer te interesseren. Ik hoop er ooit een lijntje te mogen strekken i.p.v. trollen met lepels. Nogmaals dank voor het delen van jullie ervaringen en de schitterende foto’s. Succes volgend jaar!

  2. Ik wil terug!!

  3. Awesome Marc ! I want to be there the next time :p

  4. De 2 weken voor jullie is er heel goed snoek gevangen. En dan komen jullie voor een weekend. Wat een mazzel hebben jullie gehad met de goede vangsten!! Wij hebben vanaf de maandag na jullie vertrek t/m zaterdag daar met 4 man en een gids gevist en heel weinig gevangen. 20 Stuks totaal. De vis deed het niet. De watertemperatuur was gezakt en het zoutgehalte van het water was gestegen. Dat maakt de snoek voor een tijd apathisch. De laatste 2 dagen windkracht 5 en 6 gehad. Met extreem lange worpen, soms tot zo’n 45 m ver, goede vliegen en een door jarenlange ervaring uitstekende striptechniek wist de gids redelijk snoek te vangen, ook op de dagen dat wij een blank hadden.

    • Bij ons waren de vangsten ook zeer wisselend. Maar bij ons werd de snoek vooral ondiep gevangen. De het weekend voor ons was er ook een storm geweest en had het water een meter hoger gestaan als normaal. Onze keuze was dan ook om vooral ondiep te vissen. Aangezien zout water zwaarder is als zoet water en we met dit gegeven de vis ook hierdoor ook ondiep zouden verwachten zijn we hier ook mee aan de slag gegaan. De eerste dagen werden de meeste vissen ook erg ondiep gevangen, later in het weekend werden de vissen ook wel weer wat dieper gevangen.
      Snap dat ook van jullie gids niet helemaal dat als het water zouter zou zijn door de harde wind en de snoek hier apathisch van zou worden dan wel de keuze maakte om wel dieper te gaan vissen. Ondieper en zeker op de luwte kan is het ondiepe water juist iets minder zout. Dit zou dan ook mijn keuze zijn om in die situatie daar mijn geluk te proberen.