Rügen 2019!!! Het was weer genieten.

Ondertussen is het een jaarlijkse traditie geworden. Met een groep van max. 25 vliegvissers richting Rügen in het eerste weekend van November. Dit was alweer de 5de editie. En ook volgend jaar gaan we zekers weer. Want wat blijft dit toch een gaaf spelletje!!! Wadend vissen op snoek en vaak kraakhelder water.

Just having fun!!!

En nu na een aantal jaren ervaring daar en zeker ook door de info van vrienden die nu jaarlijks meerdere trips plannen naar “German Pike Land”. Kunnen we wel zeggen dat ook Rügen niet altijd makkelijk is. Ook ervaring is daar vaak de key. We zien er velen naar toe gaan die even denken een weekendje te knallen en de ene na de andere snoek te vangen.

Maar dat is ook in Rügen niet het geval. Vooral meters maken. Goed kijken naar de waterstanden en windrichtingen. Snoek reageert in Rügen behoorlijk op veranderingen. Zeker als er bijvoorbeeld door een harde NO wind veel zout water naar binnen wordt gedrukt. Waterstanden kunnen soms ook erg snel veranderen in nog geen 24 uur tijd. Ook wij hadden dit, zondagmorgen begonnen op een stek en 6 uur later gewoon 30cm meer water op dezelfde stekken. En dat kan het verschil tussen kunnen waden of staand water drinken.

Dit jaar heeft bij ons de groep gelukkig iedereen zijn vis kunnen vangen. En ook dit jaar weer vissers met slechts 1 of 2 snoeken maar ook mannen die er 20 wisten te foppen. Vooral de vrijdag en zaterdag was de visserij erg taai. Met koude nachten en een harde ZO wind was dat de visserij meestal niet top is. Maar zondag en maandag ging het bij vlagen lekker los. maar ook dit keer was dit erg stek afhankelijk. En de meeste vis werd gevangen op streamertjes van 8 tot max 10cm groot. Hier Nederland zijn me baarsstreamers nog groter!!!

Hierbij wat mooie plaatjes van onze trip met een fantastische groep vliegvissers!!!

Die eerste is zo lekker
veel mooier worden ze niet
Fluo pink deed het verrassend goed.
Weinig nodig. #8 vlieghengel, drijflijntje, stripmand en een handje vol streamers!!!
Gewoon kapot na een dagje wadend vissen!!!
Best groot water!!!
Mooie meter plus voor Mehmet op een streamer van slechts 8cm.
Een van de mooiste vissen van de trip
Double hook-up
Genieten
Nieuw PR voor Nigel op de vliegenlat
Beauty
Het is zo mooi in Rügen
Kiekeboe!!!
Nooit koud genoeg voor Rowan.
Top ploegje die het erg goed hebben gedaan!!!
Tijd voor een borrel
Gezelligheid na een dagje buitenspelen
Zo gaaf dat wadend vissen
Again double hook up

Wil je graag die kant op mag je ons altijd om info vragen. Want ook daar zijn we voor.

2 Responses to “Rügen 2019!!! Het was weer genieten.”

  1. Mooi! Volgende keer ga ik mee????