Heerlijk ochtendje!!!

Vanochtend toch nog even het water op geweest, eigenlijk laat de drukte in het shoppie het niet echt toe. Maar aangezien we aankomende zaterdag een bellyboat dag hebben wil ik toch wel even graag weten hoe de situatie op het water is. En kon ik gelijk even de nieuwe Vision Merisuola 9′ #10 i.c.m. een T70 3Tand uit proberen, en kan wel zeggen wat een top hengel. En ik weet dat mag ook wel voor die centen. Maar wat een power en wat werpt deze hengel hengel lekker met die grote articulated streamers. Na de laatste vorst periode hebben we nu een aantal zeer warme dagen gehad en dan kan de situatie onder water soms best snel veranderen. Maar dit bleek gelukkig niet zo te zijn. Het water was pas een schamele 3,1gr en de aasvis lag op het open water nog op dezelfde stukken als voor de vorst periode. En de echo’s welke ik van de snoeken kreeg op de visvinder, waren allemaal op het randje of zelfs dieper van het talud wat van 3 naar 5 meter afliep. De snoek krijgt het op het grote water gelukkig nog niet in haar bol van die paar mooie dagen.

Een voorbeeld uit het boekje. School aasvis met een mooie rover ernaast!!!

De snoek lag ook redelijk vast tegen de bodem en waren zeker niet actief. Een stukje verder op zaten 2 doodaasvissers en zij wisten met zijn tweeën met in totaal 6 hengels maar 2 snoeken te vangen. Dit wijst er meestal op dat moet snoeken die niet actief zijn een passief aangeboden aasvis gewoon minder werkt. Dit soort dagen moeten wij naar de snoek toe. Ik heb dan ook aardig wat meters gepeddeld en op de stukken waar ik de echo’s zag vaak meerdere malen overheen gevist. En met grote regelmaat leiden dit vaak tot succes.

Een mooie dame in een erg mistige omgeving!!!

In een kleine 4 uurtjes vissen wist ik 9 aanbeten uit te lokken en dit leverde me 7 snoeken, 1 snoekbaars en afgebeten Wiggle Tail. De snoekbaars had de articulated streamer vol gegrepen maar de snoeken zaten op 1tje na allemaal net voor in gehaakt op de tweede haak. Er zijn dagen heb je gewoon bij die grote streamers niet genoeg aan 1 haak. En had ook echt het idee dat ook vandaag de Wiggle Tail weer het verschil maakte.

Blijven ook plaatjes die snoekbaarzen!!!

Op de valreep nog een mooie meter vis!!!

Ook vandaag was dit weer de vangende streamer, binnenkort maar een step-by-step maken!!!

We hebben weer genoten en nu hopen dat a.s. zaterdag de snoek net zo goed meewerkt als vandaag!!!

Oh ja ook vandaag weer een karper als bijvangst, en dit keer wel keurig in het bekkie. Gelukkig was deze niet zo groot en kon hij of zij weer snel naar zijn overwinter stekkie!!!

Laters weer meer….

Marc