Mijn naam is Freddy Bezema. Samen met mijn vriendin en onze kinderen wonen we in het noorden van het land op de provincie grenzen van Groningen Friesland en Drenthe. Ben technisch geschoold en werkzaam in een restlichtversterker produceren fabriek te Roden. Inmiddels staat het aantallen verjaardagen op 51. Schrik niet ik vis pas sinds januari 2019 met een vliegenhengel op voor me lieveling vis de Snoek. In het gesloten seizoen ben ik te vinden op de clubplas van de NNVV te Assen op dikke forel.

 Hoe dan?

Sociaal media YouTube geeft dat shot van boven.  Fly vs jerk, wie kent het inmiddels niet. Direct vanaf episode 1 is het keer punt voor mij duidelijk. Wat een man Niklaus Bauer de “Viking” met een rockband baard, goeie lach en een vriendelijk stem geluid laat mij verstelt staan. En ik maar denken dat vliegvissen alleen voor grijs harige mopperde oude mannetjes met wax hoed waren. Na het zien van alle afleveringen plus de vele werp instructies die er bestaan ben ik gaan zoeken naar een betrouwbaar adres en vakkennis voor het aanschaffen van me eerste uitrusting en zo kwam ik direct in contact met Marc Zitvast van de firma Smartlures.

Knop om:

De eerste keer langs die polder sloot met springende aasvissen…Bibberen van spanning en er ligt een snoek … In me hoofd wist ik het! Laat de hengel het werk doen en voel met je lijn hand waar je streamer zich in de lucht bevindt, mee kijken,  wind over links en ja de streamer kwam te water. De intermediate lijn zakte langzaam, tot 5 tellen en daarna met langzame halen de lijn binnen te trekken. De eerste snoek aanbeet kwam en wist niet wat ik mee maakte iets trok net zo hard terug en de wedstrijd touw trekken was gestart. Het gevoel moet je zelf ervaren want die onbeschrijfelijk lekker.

OldskoolFB:

Das mijn Instagram account. Direct na het vissen ben ik ook begonnen met binden. De kick die je ontvangt na het vangen van een vis op een vliegenhengel verdubbelt als deze vangt op je eigen gebonden streamer. Naast mooi ogende kunst visjes ben ik vooral geïnteresseerd hoe ze zich uiten in het water. Handig als je een 450 liter Malawimeer Cichliden aquarium hebt staan naast je bind tafel.. Mijn voorliefde gaat uit naar streamers welke bij stilstand of vooruitgang zich natuurlijk bewegen. Veel bindinstructie video’s bekijken en langzaam leer je alles over materiaal en hun eigenschappen… Bauer style streamers (groot) vindt ik niet alleen leuk om te maken maar ook vooral lekker om mee te vissen. Veel bucktail en haken aan je speld (gewicht) zodat zelfs met harde wind je alles keurig op plek beland. Met me geliefde Vision Grand Daddy #10 struin ik havens af zoekende naar snoeken met dressuur kapsones. Want na alles gedaan en vooral geprobeerd te hebben is vliegvissen de leukste manier om nooit te vervelen. 