Na een super toffe trip in 2016, 2017 en 2018 en de vele vragen of er een vervolg zou komen in 2019. Hebben we de inschrijving voor 2019 alvast online gezet. Er is plek voor maximaal 22!!!

En ook in 2019 gaat Smartlures.nl weer een nieuwe tripje verzorgen. We gaan weer naar Duitsland en wederom naar het mooie Rügen. Er zal daar vooral wadend gevist gaan worden, natuurlijk kunnen de liefhebbers de bellyboat meenemen. Maar in Rügen is dit zeker niet een perse nodig. Wadend vissen biedt daar voldoende mogelijkheden en je kan je dan ook zeker wel vermaken zonder bellyboat. En Rügen staat toch ook wel bekend om zijn zeer sterke brak water snoeken en een werkelijk zeer fraaie omgeving.

Biggest of last edition in 2018

Er worden niet alleen maar grote dames gevangen, fun daar gaat het om!!!

Vorig jaar kon er zelfs nog in je t-shirt gevist worden!!

Pracht visserij in knie diep water!!!

Maar ook dit formaat beauty’s kun je op de ondieptes vangen!!!

Having fun togehter. Son and dad!!!

De trip vanaf Utrecht is ongeveer 700km. Het is de bedoeling om vrijdagmorgen vroeg te arriveren. Hier zullen we op een vooraf gesproken plek elkaar ontmoeten en dan z.s.m richting water gaan om de eerste snoeken te vangen. Ook zal er voor de trip nog een bindavond georganiseerd worden om de beste vangende streamers voor Rügen te binden.

Ook zal er deze avond uitleg gegeven worden over hoe de visserij in Rügen te benaderen. Er zal voornamelijk in koppels gevist worden en max per 4 personen op een stek om zo iedereen zijn visje te kunnen laten vangen en ook de stek niet met een te grote groep te verstoren.

Wat heb je zoal nodig.

 • Vlieghengel klasse 8, 9 of 10
 • Zoutwater bestendige reel ( dit geldt ook voor de hengel)
 • Floating, slomo, inter en eventueel een zinklijn voor degene die willen bellyboaten
 • Waadpak plus waadschoenen en goede waterdichte jas.
 • Voldoende kleding en onderkleding
 • Stripping basket en strip fingers
 • Goede zonnebril
 • Goede onthaaktang en eventueel een goede kniptang
 • Voldoende onderlijnen en leader materiaal
 • En natuurlijk voldoende streamers
 • Foto camera

De kosten voor de trip zijn €195,- en afhankelijk van het aantal deelnemers kan dit nog iets omhoog of omlaag bijgesteld worden i.v.m de te boeken verblijven. Dit bedrag is dan inclusief verblijf en eten en vergunning.

Jordy met een mooie dame!!!

Voor ieder huisje zal er voldoende eten aanwezig zijn voor het ontbijt en lunch. En in de avond zal er een eenvoudige maar stevige maaltijd gezorgd worden, vrijdag zal dit waarschijnlijk een lekkere stevige maaltijd soep zijn, en de zaterdag0- en zondagavond zal er voor en heerlijke bbq gezorgd worden met ruim voldoende vlees voor iedereen. Zorg zelf wel even voor een extra versnapering of borrel voor in de avond!!!

Na een aantal vragen tijdens de laatste editie in 2018 of er ook de mogelijkheid was om gegidst te worden, hebben we besloten om voor degene die dit zouden willen dat er de mogelijkheid is om zaterdag of zondag een gegidst te worden tegen een vergoeding van € 50 p.p. Per gids kunnen er 3 tot max 4 personen mee. En er zal dan in overleg een uurtje of  5 gegidst worden zodat er de mogelijkheid is om meerdere stekken aan te doen. Geef indien mogelijk gelijk bij je boeking aan of je hier gebruik van wil maken.

Vervoer dient zelf gezorgd worden.

Een stevige hap in de avond!!!

Een mooi kamp vuurtje onder het genot van een drankje.

Een stevige bbq gaat er altijd wel in na een dagje wadend vissen!!!

Hier alvast een voorproefje van wat er zoal te vangen is in Rügen.