De opening van het roofvisseizoen!!!

We zijn al bijna weer een weekje op weg in het nieuwe roofvisseizoen en de eerste ochtenden zijn we alweer op het water geweest. De eerste twee ochtend sessies waren geen gekkenhuis maar ook dat hoort erbij. De openingsdag had ik gekozen voor een stek welke met de opening eigenlijk altijd wel goed is voor een paar nette vissen. Maar helaas dit jaar bleek een totaal andere koek te zijn. Waarschijnlijk door de langdurige oosten wind was de stek veel troebeler als normaal en lag er ook beduidend minder witvis. Veel veel kleine aasvis aanwezig op de dieptemeter maar bijna geen grotere aasvis. Ook het aantal echo’s van de grotere roofvis waren bijna niet te vinden. Uiteindelijk lukte het om na twee uurtjes peddelen toch nog een mooie snoekbaars te verleiden maar daar bleef het ook bij. Achteraf gewoon verkeerde stekkeuze, shit happens!!!

Hierna toch nog maar even 2 uurtjes op een andere stek geprobeerd en hier wist ik nog  2 leuke snoeken te foppen, geen monster maar twee mooie hard vechtende snoeken tussen de 80 en 90cm.

POK!!! De eerste snorkel is ook een feit.

Voor dinsdagmorgen had ik het plannen om de rivier op te gaan met in gedachten dat het hier wel koeler zou zijn, maar dat viel erg tegen. Zaterdag was het op de grote plassen 21gr en dinsdag op de rivier was het gewoon 23,6gr, ik heb dan ook de #10 maar naast me laten liggen en ben met de #7 met kleine streamers aan de slag gegaan op baars. Maar helaas deze gaven niet thuis. Wel op een aangrenzende put enorm veel roofblei zijn jagen op de ondiepe platen. Maar helaas had ik hier geen passende streamertjes voorbij.

En ja donderdagmorgen!!! Ik had al lang geleden belooft dat me schoonouders naar Schiphol zou brengen ’s morgens vroeg. En ja had toen ook al bedacht dat ik op de terugweg wel zou gaan vissen. Want om 5 uur thuiskomen als het al licht is en dan je bedje weer werkt niet echt voor mij.

Op een half uurtje van Schiphol ligt er een mooie grote plas water welke lekker diep is en normaal gesproken redelijk helder. Wat normaal betekent dat deze plassen ook met de hoge temperaturen van de afgelopen dagen geen extreme temperaturen bereiken. En dit keer bleek de keuze goed uit te pakken, wat was een erg mooie grijzig kleurtje met een doorzicht van toch zeker wel anderhalve meter, een watertemperatuur van 20gr en een klein briesje over de plas. Prima omstandigheden voor een bellyboatvisser op groot water. Op de te bevissen stek staat gemiddeld 5 tot 8 meter water, ik had dan ook de keuze gemaakt om 2 set ups mee te nemen. Een SageX #10 met een Airflo 40+ Sniper Intermediate/Sink7 en een SageX met een Airflo Striper Full Sinking 7. Deze laatste set up was om de echt diepere stukken van 5 tot 8 meter goed af te kunnen vissen. Een Full Sinking blijft gewoon dan iets beter op diepte tijdens het binnen strippen. Enige nadeel is dat ze iets minder fijn werpen met een wat grotere streamer, maar had hier de dagen ervoor al rekening mee gehouden om van me 2 favoriete kleuren een wat slankere versie te binden!!! En ook beide iets korter zo rond de 25 a 26cm max!

The Black Rainbow nu speciaal voor diep water slanker gebonden!!!

En The Golden Bream in de diep water variant!!!

Ik lag rond 5:30 uur op de stek en binnen 5 minuten mocht ik mee eerst snoek al drillen, wat blijft dit in deze tijd van het jaar ook een machtig mooi spelletje, in vergelijking tot de winter en aanbeten welke je tot in je tenen voelt en de dril die daar op volgt duurt in de regel vaak 3 tot 4 keer zo lang als in de winter. Echt fenomenaal die kracht van de zomer snoek. En ja ik weet het ze zijn niet zo dik, maar de dril die deze snoeken geven kan echt geen winter snoek tegen op. Voor de foto zijn die dikke winter dames echt mooi, maar het moment van de dril van een mooie meter plus zomer snoek blijft lang in je geheugen staan. En vooral op dieper water, hier is het vaak net wat koeler en dit zijn echt top condities voor de snoek.

De eerste meter voor seizoen 2017/2018!!!

En ja wat kan ik zeggen, dondermorgen was gewoon een top ochtendje zo eentje met zeg maar een klein gouden randje. In 4 uurtjes vissen 7 aanbeten, 5 mogen landen waarvan de eerste 2 meters van het nieuwe seizoen ook weer een feit zijn. En als bonus had ik ook nog een dikke baars op de tube fly maar deze bleef helaas niet plakken.

En nummer twee, 107cm zomer snoek in super conditie!!! Gewoon een dril van bijna 4 minuten,onvoorstelbaar die POWER!!! Ze liet me alle randjes van het talud zien!!!!

In de maanden juni tot en met september is het vaak wel iets moeilijker om de snoek te vinden, vis is gewoon meer in beweging als in de winter. Maar zeker bij hotspots als bruggen en andere stucturen ligt altijd wel een rover te wachten. Op de diepere plassen ga ik altijd op zoek naar mooie structuren onderwater, stukken waar de vaargeul net iets smaller wordt of juist breder. Maar vaak minder op liggen soms zo maar platen van bijvoorbeeld 4 meter diep en rondom staat dan 10 meter water, bij deze visserij is water kennis essentieel. Maar dit verkrijg je door gewoon uren te maken. Ik zelf heb nog steeds erg veel aan de kennis welke vroeger heb opgedaan tijdens het snoekbaarsvissen op de diverse grote wateren in Nederland. Je leert met deze visserij erg goed je dieptemeter te lezen en de onderwater structuren te kennen, en zo leer je dan ook wat de plaatsen zijn waar de vis zich ophoud deze maanden. Een klein tipje!!! Wat mijn altijd op is gevallen dat ik veel snoeken met zonnige dagen op de schaduw kant ( donker) van het talud vang!!!

En voor speciaal voor de bellyboaters, vis vooral de ochtenden en avonden en mijd de drukke plaatsen met veel plezier vaart. Rijkswaterstaat en de Water Politie zijn deze maanden altijd meer op het water en ook een stuk strenger. Meestal tot een uurtje of 10 is het lekker rustig op het water en kan je de meeste stekken prima afvissen. Maar mijd hierna de vaargeul en andere drukke plaatsen. Ze zien je als bellyboater nog steeds als zwemmer, het is voor de politie hetzelfde als een luchtbed e.d. vaargeul is dan ook eigenlijk verboden te terrein voor ons. Houd dit goed in je achterhoofd zodat niet in de toekomst deze super gave visserij op een hoop plekken verboden gaan worden.

En wordt het echt te warm, kunnen we lekker achter de baars, roofblei, karper of zeebaars aan!!!

Check ook nog even de site, laatste weken weer een aantal nieuwe producten toegevoegd, meeste voorraden weer op peil zoals EP producten, Hedron, Bauer, van Petitjean hebben we weer alle vices op voorraad. Assortiment Airflo wordt ook steeds verder uitbreid. En voorraden op de site zijn  up to date dus op werkdagen voor 16uur besteld binnen Nederland morgen in huis ( PostNL normaal zijn werk doet).

Laters weer meer….

Marc